Ukusno

RECEPT DANA: Neretvanski brudet od jegulja i žaba

Specijalitet dalmatinske kuhinje.

RECEPT DANA: Neretvanski brudet od jegulja i žaba
Sastojci:
1 kg jegulje
18 komada žaba
0,2 kg luka
pire od rajčica
lovor
so
ulje
ocat
paprike

Opis:
U neretvanskoj kotlači ili teći s debljim dnom treba kuhati 3 velike žlice miješana ili maslinova ulja, sitno sjeckan luk, 3 lovorova lista i više ljutih neretvanskih paprika. Sve dobro ispirijati, a zatim dodati 2 velike žlice pirea od rajčice, 1-2 velike žlice morske soli, 6 dl vode i staviti 1 kg jegulje isječene na blokove te kuhati 25 do 30 minuta. Kada je jegulja već gotova, dodaje se 18 komada žaba i 3 velike žlice octa. Sve se dobro prokuha. Brodet se ne smije miješati kuhačom, nego se kotlača – zdjela ili teća mora lagano okretati lijevo - desno. Servira se sa skuhanom palentom.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 19.09.2013 08:38
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.