GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Palačinke s lješnjacima, bolje od Nutele!

Palačinke svoj status omiljenih slastica drže i zahvaljujući bezbrojnim vrstama punjenja koji ovaj prepečeni sloj tijesta pretvaraju u najfiniji kolač. Donosimo recept za nadjev od lješnjaka i grožđica, bez šećera koji može konkurirati i obožavanoj Nutelli

RECEPT DANA: Palačinke s lješnjacima, bolje od Nutele!

Sastojci:

- 180g lješnjaka (tostiranih)

- 100ml mlijeka

- 40 g maslaca

- 80 g grožđica (omekšanih u vodi)

- malo čokolade za kuhanje

Priprema:
1. Grožđice prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekšaju.

2. Lješnjake stavite u kalup za tortu i pecite u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva.

3. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavinite je i rolajte lješnjake preko krpe da im se skinu ljuske.

4. Oguljene i tostirane lješnjake sameljite, pa ih prelijte kipućim mlijekom i dodajte maslac te sve izmiješajte.

5. Omekšale grožđice sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lješnjake prelivene mlijekom

6. Sve dobro izmiješajte i vaš naj nadjev za palačinke je gotov.

7. Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuhanje.

  • Autor: zadovoljna.hr
  • Foto: zadovoljna.hr
  • Objavljen: 10.03.2014 10:26
  • Posljednja izmjena: 10.03.2014 10:28
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.