Sastojci: ¾ šalice brašna, 2 jaja ,1 ½ šalica krušnih mrvica , ¼ šalice naribanog parmezana, 1 žlica gorušice u prahu, morska sol, svježe mljeveni papar, 650 g pilećih filea, istući na debljinu oko 6 mm, 8 žlica maslinovog ulja i 1 limun.
Priprema: Pripremite brašno u plitkoj posudi ili tanjuru. Jaja razmutite u drugom tanjuru. U trećem tanjuru pomiješajte krušne mrvice, parmezan i gorušicu, malo soli i papra.
Piletinu začinite sa soli i paprom. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljajte u brašno, otresajući višak. Zatim u razmućena jaja sa obje strane, također pustiti višak da se ocijedi. Na kraju uvaljajte u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
Zagrijajte 6 žlica ulja na umjerenoj vatri u većoj tavi i ispecite jedan dio odrezaka, a zatim dodajte još 2 žlice ulja i ispecite ostatak do zlatno smeđe boje, otprilike 4 min sa svake strane.
Gotove odreske odložite na tanjur obložen papirnatim ručnikom i servirajte uz kriške limuna.
Dobar tek!
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.