GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Pikantne lignje

Kratko popržene lignje u pratnji tikvica, mrkve, paprika i mahuna

RECEPT DANA: Pikantne lignje
  • SASTOJCI
  • 400 g lignji, izrezanih na kolutiće
  • 1 tikvica
  • 2 mrkve
  • 1 crvena rog paprika
  • 1 svježa čili papričica
  • 100 g zelenih plosnatih mahuna
  • Mladi luk
  • Soja sos
  • 2 rajčice
  • 3 režnja češnjaka
  • Đumbir u prahu, maslinovo ulje

PRIPREMA

Tikvicu, mrkvu, mladi luk i papriku narežite na trakice, češnjak na listiće, a čili papričici odstranite sjemenke i žilice te ju narežite na sitno.

Rajčice kratko blanširajte, odstranite im kožu te ih nasjeckajte na sitne kockice. U istoj vodi kratko blanširajte mahune koje ste narezali na manje komade.Na dvije žlice maslinova ulja popržite papriku, mahune  i mrkvu, dodajte lignje, listiće češnjaka i čili papričicu.

Začinite sa soja sosom i đumbirom u prahu. Dodajte sitno  nasjeckanu rajčicu i pirjajte na najjačoj vatri 5 minuta.Nakon 5 minuta dodajte tikvice i mladi luk. Ugasite vatru, dobro promješajte i poslužite toplo.

 


  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 31.08.2013 10:45
  • Posljednja izmjena: 31.08.2013 10:42
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.