ZIMSKA HRANA

RECEPT DANA: Pikantni grah

Odlična kombinacija mljevenog mesa, graha i ljutih papričica.

RECEPT DANA: Pikantni grah
Sastojci:
1 kg mljevene junetine
3 glavice luka
2 ljute papričice
6 šalica šampinjona
sol
papar
3 žlice mljevenog kima
1/2 šalice čilija u prahu
800 ml pelata
limenka slanutka ili kukuruza
limenka crvenog graha
680 ml umaka od rajčice

Priprema:
Razrežite papričice na komade i ispecite ih na tavi. Ohladite ih i sameljiote u blenderu.
U većoj i dubljoj tavi pirjajte meso dok ne postane smeđe. Ocijedite ga od masnoće i maknite iz tave. Potom u tavi popirjajte nasjeckani luk, oko pet minuta.
Vratite meso u tavu, dodajte narezane pelate, umak, sve začine i izmiksane papričice. Dobro promiješajte.
Dodajte slanutak ili kukuruz, grah i gljive narezane na tanke kriške. Pustite da zakuha, pa smanjite vatru. Kuhajte poklopljeno oko pola sata.

  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 21.10.2013 08:31
  • Posljednja izmjena: 21.10.2013 08:26
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.