Ukusno i fino

RECEPT DANA: Pilaf s mesom

Specijalitet turske kuhinje

RECEPT DANA: Pilaf s mesom
Sastojci:
2 šalice riže
500 g janjetine narezane na kocke
1 luk
2 žlice maslaca
2 klinčića
pola žličice crnog papra
pola žličice cimeta
pola žličice miješanih začina
sol

Opis:
Ispržiti meso i sjeckani luk na maslacu. Dodati papar i sol i pirjati dok sva tekućina ne ispari. Zatim dodati cimet, miješane začine, klinčiće i šalicu vode i kuhati dok meso ne omekša. Pred kraj dodati dvije šalice vrele vode i prethodno prokuhanu rižu. Prije posluživanja jelo istresti na pladanj.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 29.10.2013 08:58
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.