Sastojci-4 pileća batka sa zabatkom, odvojiti
-1 žlica mljevene paprike
-morska sol, svježe mljeveni papar
-1 žlica maslinovog ulja
-1srednji luk, narezati
-6 režnjeva češnjaka, narezati
-0,5 l pilećeg temeljca
-2,5 dl suhog bijelog vina
-2 grančice ružmarina
-2 grančice timijana
-1 svežanj raštike, odstraniti centralnu žilu i stabljike, narezati na tanke trake
kriške limuna
Priprema1. Piletinu začiniti sa paprikom, soli i paprom.
2. Zagrijati ulje u većoj posudi na umjerenoj vatri i peći piletinu sa kožom prema dolje a zatim uz povremeno okretanje dok posmeđi sa svih strana pa premjestiti na tanjur.
3. U lonac od pečenja piletine dodati luk i češnjak pa pirjati uz miješanje dok omekša, 8-10 min. Zatim vratiti piletinu, dodati temeljac, vino i začinsko bilje. Zagrijati do vrenja i poklopiti. Smanjiti jačinu vatre i kuhati dok piletina bude potpuno kuhana, otprilike 30-40 min.
4. Zatim dodati raštiku te pokloplkeno kuhati još oko 5 min, odnosno dok povene. Začinsko bilje odbaciti.
5. Servirati piletinu sa raštikom uz kriške limuna.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.