Mljac

RECEPT DANA: Piletina pirjana sa zelenim povrćem

Raznoliko povrće s piletinom pretvara obično jelo u savršen ručak

RECEPT DANA: Piletina pirjana sa zelenim povrćem
Sastojci

-4 pileća batka sa zabatkom, odvojiti
-1 žlica mljevene paprike
-morska sol, svježe mljeveni papar
-1 žlica maslinovog ulja
-1srednji luk, narezati
-6 režnjeva češnjaka, narezati
-0,5 l pilećeg temeljca
-2,5 dl suhog bijelog vina
-2 grančice ružmarina
-2 grančice timijana
-1 svežanj raštike, odstraniti centralnu žilu i stabljike, narezati na tanke trake
kriške limuna

Priprema

1. Piletinu začiniti sa paprikom, soli i paprom.
2. Zagrijati ulje u većoj posudi na umjerenoj vatri i peći piletinu sa kožom prema dolje a zatim uz povremeno okretanje dok posmeđi sa svih strana pa premjestiti na tanjur.
3. U lonac od pečenja piletine dodati luk i češnjak pa pirjati uz miješanje dok omekša, 8-10 min. Zatim vratiti piletinu, dodati temeljac, vino i začinsko bilje. Zagrijati do vrenja i poklopiti. Smanjiti jačinu vatre i kuhati dok piletina bude potpuno kuhana, otprilike 30-40 min.
4. Zatim dodati raštiku te pokloplkeno kuhati još oko 5 min, odnosno dok povene. Začinsko bilje odbaciti.
5. Servirati piletinu sa raštikom uz kriške limuna.
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 11.07.2013 08:46
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.