Ukusno i fino

RECEPT DANA: Polpete sa špinatom

Zeleni popečci od povrća maštovita su alternativa onima od mesa, ali i odličan prilog mesnim jelima

RECEPT DANA: Polpete sa špinatom
Sastojci

- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ luka, sitno nasjeckati
- 1 režanj češnjaka, usitniti ili protisnuti kroz prešu
- 2 svežnja špinata, očistiti, oprati i ugrubo usitniti
- 1 šalica suhih krušnih mrvica
- prstohvat soli i papra
- 3 jaja, razmutiti
- biljno ulje

Priprema

U tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk i češnjak oko 5 minuta dok luk omekša i postane staklast. Zatim dodati špinat i još kratko zagrijavati dok povene.
Maknuti sa izvora vatre pa dodati krušne mrvice, sol, papar i umiješati razmućena jaja. Ako je smjesa prerijetka dodati još krušnih mrvica.
Od dobivene smjese oblikovati polpete i peći u tavi na zagrijanom biljnom ulju do zlatno smeđe boje uz jedno okretanje.
Staviti na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi višak ulja.
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 26.06.2013 09:59

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.