SASTOJCI:Za biskvit:240 g brašna
150 g šećera
4 jajeta
1 prašak za pecivo
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 vanilin šećer
Za fil:150 g maka
3 dl mlijeka
4 kašike šećera
1/2 vrećice pudinga od vanile
2 kašike džema (ja sam koristila od šljiva) malo cimeta
1 jaje
2-3 kašike mljevene plazme
1/2 dl mlijeka
Preliv:
300 g jogurta
3-4 kašike šećera
1/2 vrećice pudinga od vanilije
3 kašike mljevene plazme
PRIPREMA:Umutite jedno jaje, šećer i ulje. Zatim dodajte drugo jaje, miksajte 30-tak sekundi, pa dodajte treće jaje. Opet miksajte 30-tak sekundi, pa dodajte četvrto jaje. Zatim dodajte i jogurt, pa izmiksajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pažljivo izmješajte.
Podijelite na 2 dijela. U margarinom premazan i brašnom posut pleh sipajte polovinu smjese za biskvit. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 7 minuta.
Sjedinite mak i šećer, prelijte mlijekom i stavite na vatru. Kuhajte na laganoj vatri 3 minute. Puding otopite u malo mlijeka, sipajte u mlijeko sa makom, pa kuhajte miješajući svo vrijeme 2-3 minuta. Maknite sa vatre, dodajte džem, cimet i jaje. Izmiksajte. Dodajte mljeveni keks. Polovinu fila sipajte preko biskvita, premažite.
Odmah prelijte drugu polovinu smjese za biskvit. Vratite u pećnicu,pa pecite još 7-8 minuta.
Izvadite iz pećnice, premažite drugom polovinom fila sa makom. Preko fila prelijte prelivom (300 g jogurta izmiksajte sa šećerom. Dodajte prah puding i mljeveni keks, promiješajte). Preko preliva pospite malo maka, stavite u pećnicu i pecite još 20-tak minuta na 175 C. Pečen kolač ostavite da se ohladi pa režite na parčad.
Preuzeto s
tortekolaci.com
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.