GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Predobar kolač od ostataka u kuhinji!

Pripremanje deserta obično zahtjeva odlazak u trgovinu po sastojke koji često nisu dio naše kupovne košarice. Slasnim delicijama specifičnih okusa za koje novčani izdatak unaprijed planiramo itekako može konkurirati i jedan običan kolač, sočan i ukusan, ali sa sastojcima koje gotovo uvijek imamo pri ruci

RECEPT DANA: Predobar kolač od ostataka u kuhinji!
Za ovaj recept vam ne treba popis namirnica i odvajanje vremena za traženje po policama trgovine, nego ostaci sastojaka od nekih prijašnjih spravljenih kolača.   

Sastojci:

- 2 cijela jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica mljevenih oraha
- 1 šalica griza
- ½ šalice ulja
- 2 žlice glatkog brašna
- 2 oguljene i naribane jabuke
- 1 šalica mlijeka
- 1 vanilin šećer i 1 prašak za pecivo

Priprema:
Cijela jaja sa šećerom izmutite mikserom u glatku smjesu, potom u nju dodajte ulje i lagano izmiksajte. Ručno umiješajte griz i orahe, pridodajte jabuke i po želji grožđice koje ste prethodno namočili u mlijeku.

Brašno izmiješajte s praškom za pecivo i naspite u smjesu, potom na kraju lagano ulijte mlijeko i sve dobro izmiješajte.

Smjesu prelijte u okrugli ili četvrtasti kalup i pecite pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusevih.

Savjet: Po želji gotov kolač možete posuti šećerom u prahu ili ako imate ostatke čokolade za kuhanje napraviti glazuru: 10 dkg čokolade rastopite na pari i dodajte malo maslaca i tople vode dok ne dobijete tekuću gustu smjesu. Glazuru prelijte po kolaču dok je još vruć.

  • Autor: zadovoljna.hr
  • Foto: zadovoljna.hr
  • Objavljen: 15.10.2013 09:03
  • Posljednja izmjena: 15.10.2013 14:44
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.