Sastojci: 100 g skute ili krem sira, 100 g omekšalog maslaca, 1 žlica šećera u prahu, 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 100 g brašna, 30 g mljevenih badema, 30 g smeđeg šećera, 1 žličice cimeta,1 bjelanjak pomiješan sa žlicom vode i 2 žlice šećera.
Priprema: Maslac, šećer u prahu, vaniliju i sir pomiješajte mikserom dok se ne sjedine.
U tu smjesu prosijte brašno i kuhačom ili špatulom umiješajte u tijesto. Možete koristiti i ruke. Kad dobijete kuglu mekog tijesta, stavite ga u hladnjak na 30 min. Bademe, smeđi šećer i cimet pomiješajte. Pećnicu zagrijte na 190°C.
Tijesto izvadite na pobrašnjelu površinu i razvaljajte u krug na debljinu 1 mm. Možete i iskoristiti tanjur pa pomoću njega izrezati tijesto u pravilan krug, a ostatak tijesta premijesiti pa kasnije ponoviti postupak koji slijedi.
Premažite ga bjelanjkom pomiješanim s malo vode te posipajte bademima.
Zatim tijesto izrežite na 16 trokuta - prvo na 4 cjeline, pa svaku od njih na pola i onda još jednom. Počevši od vanjske strane (najkraće) svakog trokuta valjajte rolice. Slažite ih u protvan obložen papirom za pečenje, premažite ostatkom bjelanjka i posipajte s malo kristal šećera. Pecite 15-18 minuta, dok ne porumene.
Poslužite hladne ili tople, dobar tek!
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.