Sastojci: Za kuhano tijesto - 6 dkg bijelog brašna, 5 dkg maslaca i 2 jaja, istučena. Za nadjev i preljev - 4 dcl punomasnog vrhnja, 20 dkg tamne čokolade i 2,5 dkg maslaca. Za šećerni sirup - 1,2 dcl vode i 15 dkg šećera.
Priprema: Za šećerni sirup stavimo šećer sa 1,2 ml vode u lončić i pustimo da zavre i naglo vrije 5 minuta dok mješavina ne postane gusta i nalikuje sirupu. Čokoladu natrgamo na komade. Pećnicu zagrijemo na 220 °C. Obložimo 2 velika lima za pečenje papirom za pečenje. U zaseban komad papira za pečenje prosijemo brašno.
U lončić stavimo maslac i 1,5 dcl vode pa lagano zagrijemo dok se ne otopi. Pustimo da zavre, sklonimo s vatre i uspemo brašno. Brzo istučemo drvenom žlicom u gustu i glatku smjesu u obliku lopte u sredini lončića. Hladimo 10 minuta.
Postupno dodajemo jaja, dobro ih umiješavši nakon svakog dodavanja. Smjesom napunimo slastičarsku vrećicu s nastavkom od 1 cm. U pripremljen lim za pečenje, s dosta razmaka, istisnemo krugove veličine oraha. Pečemo ih 20 minuta. Izvadimo iz pećnice, pa jednu stranu svake okruglice zarežemo kako bi izišla para.
Vratimo u pećnicu 2 minute da se zapeku, pa ih prebacimo na rešetku da se potpuno ohlade.
Prije posluživanja u lonac ulijemo 1 dcl vrhnja te ga istučemo u šlag. Šlagom napunimo slastičarsku vrećicu s nastavkom od 5 mm. U lonac s vrhnjem dodamo čokoladu, maslac i šećerni sirup, pa smjesu lagano podgrijemo, često miješajući, dok se ne otopi.
Šlagom napunimo svaku okruglicu pa ih složite na pladanj za posluživanje. Kad se otopi, umak dobro promiješamo i prelijemo ga preko okruglica. Odmah poslužimo.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.