Ukusno i fino

RECEPT DANA: Proljetna salata od šparoga

SASTOJCI:

RECEPT DANA: Proljetna salata od šparoga
2 jaja
250 g šparoga (izrezane na malene komade)
sol
¼ čaše maslinova ulja
2 žlice vinskog octa
3 žlice naribanog parmezana
2 žlice isjeckanog peršina
¼ žličice crnog papra
350 ml slanutka iz konzerve (isprati i osušiti)
1 čaša tanko izrezane rotkvice
½ isjeckanog crvenog luka
8 većih listova zelene salate

PRIPREMA:

Skuhajte jaja i stavite ih u hladnu vodu (5 minuta) da se ohlade. Nakon toga u manji lonac s vodom ubacite šparoge i prstohvat soli. Kuhajte šparoge dok ne postanu polumekane (oko 2 minute).

U srednje veliku posudu stavite maslinovo ulje, vinski ocat, parmezan, peršin, limunov sok, papar i malo soli. Sve dobro izmiješajte i ubacite narezana jaja. Ubacite u umak šparoge, slanutak, rotkvice i luk. Salatu izmiješajte i poslužite na tanjuru aranžirano sa zelenom salatom uokolo.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: .
  • Objavljen: 20.03.2013 13:44

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.