GASTRONOMIJA

RECEPT DANA RESTORANA MIMOZA: Nadjeveni svinjski file

Pripremila šefica kuhinje Nada Maravić

RECEPT DANA RESTORANA MIMOZA: Nadjeveni  svinjski file
Sastojci:

600 g svinjskog filea
100g kiselog vrhnja
100 g pršuta narezanog na tanke ploške
1-2 žličice Vegete
Malo soli, papra
50 g brašna
30 g maslaca
250 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica nasjeckanog bosiljka
50 ml bijelog vina
1-2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema:

Svinjski file narezati na odreske te malo istući. Svaki odrezak malo posoliti, premazati kiselim vrhnjem, staviti plošku pršuta, preklopiti, a krajeve pričvrstiti čačkalicama. Odreske posuti s još malo soli, pola količine Vegete i uvaljati u brašno. Kratko ih popeći na zagrijanom maslacu sa svih strana, a zatim zaliti vrhnjem za kuhanje. Dodati bosiljak, preostalu Vegetu i nastaviti kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta. Pred kraj kuhanja umiješati vino. Poslužiti uz rižu ili krokete od krumpira i zelenu salatu.
 
 Nadjeveni  svinjski file Mimoza
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Slavica Gavranić/PortalOko.hr
  • Objavljen: 11.05.2015 13:27
  • Posljednja izmjena: 11.05.2015 13:30

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.