Gastronomija

RECEPT DANA RESTORANA 'MIMOZA': Piletina s tikvicama /Foto/

Pripremila Nada Maravić

Sastojci:
400 g pilećeg filea
3 tikvice
2 žlice gustina
100 ml ulja
1 žličica soli
1 žličica naribanog đumbira
50 ml vode
50 ml bijelog vina 
1 žličica Vegete
1 žličica sezamovog ulja


Piletinu narežite na rezance i uvaljajte u gustin. Tikvice operite, ali ne gulite koru, nego ih prerežite napola i zatim narežite na tanke ploškice. U tavu ulijte ulje i zagrijte ga. Zatim stavite narezano meso i kratko ga popecite. Dodajte pola žličice soli, izvadite meso iz tave i stavite ga na toplo mjesto.

Na istoj masnoći kratko popecite tikvice, posolite s preostalom soli i dodajte đumbir. Vratite meso u tavu s tikvicama i zalijte ga vodom i vinom. Dodajte Vegetu pa sve zajedno još kratko prokuhajte. Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Kao prilog poslužite kuhanu rižu. Po želji posuti sjeckanim petrusinom.
 
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Slavica Gavranić/PortalOko.hr
  • Objavljen: 27.04.2015 11:46
  • Posljednja izmjena: 27.04.2015 11:37

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.