Pripremila Nada Maravić

RECEPT DANA RESTORANA 'MIMOZA': Teleća koljenica s povrćem

RECEPT DANA RESTORANA 'MIMOZA': Teleća koljenica s povrćem
Sastojci:
- dvije teleće koljenice
- sol, papar
- 1/2 dl ulja
- 2 do 3 žlice vegete
- 4 do 5 glavica luka
- 2 do 3 češnja
- četiri mrkve
- 20 dkg pelate
- 1 dl bijelog vina
začini

Priprema:
Svaki komad koljenice operemo, posolimo, popaprimo i prepržimo na vrućem ulju. Po želji prije prženja koljenice možemo uvaljati u brašno.
Zatim dodamo iscjeckani, korjen seleni i mrkvu na kockice i pustimo da se dinsta na laganoj vatri. Dodajemo sjeckanu oguljenu rajčicu te začine: malo kadulje, lovorov list, malu grančicu ružmarina, dva do tri klinčića i vegetu.

Dodajemo 1 dl bijelog vina i pustimo da se dinsta oko jedan sat. Po potrebi dodajemo vode te na kraju isjeckani petrusin, česan te (izribane) limunove korice.

Ako želite gušći umak dodajte brašna ili gustina.

Prilog uz ovo jelo mogu biti i patate ili široki rezanci.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Slavica Gavranić/PortalOko.hr
  • Objavljen: 15.03.2015 16:34
  • Posljednja izmjena: 15.03.2015 16:33
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.