Pripremila Nada Maravić

RECEPT DANA RESTORANA 'MIMOZA': Zapečeno mljeveno meso s pire krumpirom

Ukusno i jednostavno

RECEPT DANA RESTORANA 'MIMOZA': Zapečeno  mljeveno meso s pire krumpirom
Sastojci:
-1 kg krumpira
-2 žlice maslaca
-50 ml mlijeka
-500 g mljevenog mesa
-malo ulja
-250 ml pasirane rajčice
-1 glavica luka
-2 češnja češnjaka
-so
l-papar
- 200 g mozzarella sira

Priprema:
Krumpir očistiti i skuhati u slanoj vodi. Kada je krumpir skuhan ocijediti vodu i gnječilicom napraviti pire. Dodati malo soli, maslac i mlijeko. Sve dobro promiješati. Na zagrijano ulje dodati sitno narezan luk. Kada luk požuti dodati mljeveno meso, začine, česan, petrusin i dinstati na laganoj vatri 15-ak minuta.

Posudu za pečenje premazati uljem i staviti mljeveno meso. Preko mesa rasporediti pire krumpir i posuti naribanim sirom.
Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 °C i peći 20-25 minuta. 

Dobar tek!
 
zapečeno mljeveno meso Restoran Mimoza
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Slavica Gavranić/PortalOko.hr
  • Objavljen: 11.04.2015 11:39
  • Posljednja izmjena: 11.04.2015 11:32

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.