Sastojci:- 200 grama kora za savijaču
- 500 grama brašna
- jedno jaje
- malo octa
- mlaka voda
Nadjev- 600 grama jabuka
- 80 grama šećera
- jedan vanilin–šećer
- 80 grama grožđica
- 80 grama pinjola
- 50 ml likera od trešnje
- 80 grama mrvica od keksa petit beurre
- 80 grama maslaca
- korica limuna
Priprema:1. Zamijesite tijesto od brašna, jaja, malo octa i mlake vode. Tucite o mramornu ploču dok se tijesto ne odlijepi od ruke.
2. Oblikujte loptu, premažite uljem, pokrijte toplom zdjelom i pustite da odstoji pola sata.
3. Za nadjev na maslacu i šećeru pirjajte naribane jabuke. Smjesu ohladite, zatim dodajte grožđice, pinjole, vanilin-šećer, liker od trešnje i naribanu koricu limuna.
4. Razvucite tijesto te izrezane kore škropite uljem. Pospite mrvicama od keksa i prethodno mariniranim trešnjama. Zamotajte u savijaču i pecite na 170 stupnjeva pola sata.
5. Gotovu savijaču pospite šećerom u prahu.
Recept preuzet s portala
ordinacija.hr
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.