Ukusno i fino

RECEPT DANA: Sicilijanski kaneloni

Specijalitet sicilijanske kuhinje

RECEPT DANA: Sicilijanski kaneloni
Sastojci:
300 g brašna
3 jaja

Za nadjev:
300 g skute
čaša vrhnja
50 g pinjola
50 g grožđica
crveni luk
feferon
150 g kuhane šunke
100 g sira Pekorelo
marsala (ili prošek)
umak od rajčice
maslinovo ulje

Opis:
Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji. Pripremite sastojke za nadjev (grožđice namočite u mlakoj vodi) i sitno narežite luk koji ćete polako pirjati na 3-4 žlice ulja.
2.Dodajte skutu, vrhnje, ocijeđene grožđice, pinjole, sol i feferon. Dobro promiješajte pa podlijte marsalom (ili prošekom), i nastavite polako miješati još nekoliko minuta na tihoj vatri. Dodajte šunku izrezanu na kockice.
3.Izvaljano tijesto narežite na pravokutnike od 10 x 18 cm. Skuhajte, ocijedite pojedinačno i stavite sušiti na krpu. Rasporedite nadjev i zamotajte kanelone. Posložite ih u posudu premazanu maslacem.
4.Kanelone posložite u dva reda i prelijte umakom od rajčica. Pospite s dvije šake sira, dodajte kim (ako volite taj okus) i pecite 20 minuta na 200 C.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: .
  • Objavljen: 09.08.2013 08:50
  • Posljednja izmjena: 09.08.2013 08:51

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.