Sastojci:- 8 žumanjaka
- 150 g smeđeg šećera
- 600 ml slatko vrhnje
- 2 žlice instant kave
- 2 žlice konjaka
- 150 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 1 žlica kakaa u prahu (nezaslađen)
- Plastična posuda za sladoled (možete iskoristiti one od kupovnog sladoleda od 1 litre)
Priprema:1. U zdjeli izmiksajte žumanjke dok smjesa ne postane blijeda i povezana.
2. U lončić ulijte slatko vrhnje, dodajte kavu te zagrijte na laganoj vatri uz miješanje, dok gotovo ne zavre.
3. U vrhnje počnite polako ulijevati izmućene žumanjke uz konstantno miješanje kuhačom.
4. Dodajte i konjak te nastavite miješati dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga.
5. Čokoladu otopite na pari i dodajte kakao u prahu. Potpuno otopljenu čokoladu ulijte u kremu te sve dobro izmiješajte dok se ne poveže te ostavite da se malo ohladi.
6. Smjesu ulijte u plastične posude i stavite u zamrzivač na 4 sata.
7. Nakon 4 sata izvadite sladoled iz zamrzivača i u blenderu ga tako poluzamrznutog dobro izmiksajte, vratite ga u posudu te ostavite da se zamrzne na još 4 sata ili preko noći.
Savjeti:- Pazite da vam vrhnje ne zakuha jer se smjesa može zgrudati. Ako niste sigurni prije ulijevanja jaja i šećera maknite posudu s vatre.
- Nakon što izmiješate sve sastojke smjesu grijte na vatri dok ne postane gusta i dok se ne počne lijepiti za kuhaču te odmah maknite s vatre. Pazite da vam sladoled ne zagori.
- Ako ne volite okus kave ne morate je niti dodavati. kavu možete zamijeniti ekstraktom lješnjaka,vanilije ili kokosa.
- Sladoled možete ukrasiti preljevima ili čokoladom u prahu.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.