Sastojci:4 jaja
100 g šećera
300 ml slatkog vrhnja
1 dcl limunova soka
naribana korica 1 limuna
1 velika žlica mascarpone sira
PripremaJaja (birajte sasvim svježa jer se slastica termički ne obrađuje!) istucite i pjenasto izmiješajte sa šećerom u finu gustu smjesu.
Naribajte koricu neprskanog i netretiranog limuna ili limete.
Limun ili limetu iscijedite. Sok procijedite da u sladoled ne bi upale koštice.
Vrhnje za šlag miksajte sve dok ne dobijete gustu i čvrstu smjesu. Tada pažljivo uz blago miješanje umiješajte u šlag tučena jaja sa šećerom.
Nastavite miješati mikserom te umiješajte žlicu mascarpone sira, iscijeđeni i procijeđeni sok limuna. Nastavite miješati da se sve namirnice prožmu.
Premjestite u posudu za hlađenje ili u manje silikonske kalupe.
Kada se ohladi i stisne, poslužite s malo maslinova ulja.
Recept je preuzet iz kuharice Marine Gaši "Tako me mama učila", u izdanju
Večernjeg lista.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.