Sastojci:800 g koromača
300 g pilećih ili purećih prsa
3 jaja
3 dl mlijeka
majčina dušica
ribani Parmezan
suho bijelo vino
120 g maslaca
juha od povrća
Opis:Očistite koromač i kuhajte ga 15 minuta u slanoj vodi. Koromač tada ocijedite, usitnite i popirjajte na komadiću maslaca. Podlijte čašom mlijeka, smanjite vatru i pustite da se zgusne.
Koromač tada usitnite miskerom, izlijte dobivenu kremu u zdjelu i primiješajte bešamel umak kojeg ste napravili od 30 g maslaca, brašna i preostalog mlijeka, i dodali mu umućena jaja i šaku parmezana.
Izlijte smjesu u cilindrični kalup kojeg ste namastili maslacem i kuhajte pola sata na pari na 180 °C.
U međuvremenu pileća prsa zažutite na preostalom maslacu, posolite, podlijte s pola čaše vina, dodajte malo juhe, nekoliko listova majčine dušice, popaprite i pustite da se polako pirja.
Složenac istresite na tanjur za posluživanje, a sredinu napunite komadićima piletine.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.