Sastojci:
160 g špageta
200 g usoljenog bakalara
350 g cherry rajčica
6 listova svježeg bosiljka
grana padano
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
24 sata prije kuhanja usoljenog bakalara razrežite na komade veličine cca 5x3 cm i stavite u dosta vode močiti da se odsoli.
U manju inox posudu stavite komade bakalara i prekrijte ga maslinovim uljem. Temperatura ulja ne smije prelaziti 70 stupnjeva. Dakle za ovo jelo potreban vam je kuhinjski termometar. Pokrijte prozirnim poklopcem tako da vidite kako bakalar napreduje.
Komadićima navedene veličine bit će dovoljno 10 do 15 minuta u maslinovom ulju da budu ''kuhani''. Baklar će pustiti albumin (bijelu tekućinu) u ulje. Albumin će ostati na dnu posudu kad izvadite komadiće bakalara.
Kad se maslinovo ulje ohladi odvojite pažljivo žlicom tako da ostane samo albumin kojeg ćete kasnije dodati u umak.
Komadiće bakalara odvojite na komadiće veličine 1 cm i pažljivo odstranite kosti.
Stavite kuhati vodu, kada zavrije ubacite špagete, a u međuvremenu pripremite ostatak umaka.
Na vatri zagrijte 3 žlice maslinovog ulja. Dodajte cherry rajčice, ali ih nemojte soliti. Pirjajte tri do četiri minute. Dodajte komadiće bakalara i albumin (koji su slani te će oni začiniti umak). Popaprite.
Na kraju dodajte komadiće bosiljka. Dodajte špagete u umak i sve dobro promiješaj da se okusi prožmu te servirajte na tanjure. Na vrhu stavite nekoliko tankih listića sira grana padano i listić
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.