Zdravo i ukusno

RECEPT DANA: Srdelice u sezamu na mariniranoj tikvici

Srdela je riba najbogatija masnim kiselinama, popularna na našoj strani Jadrana, prozvana je i ribom – hraniteljicom

RECEPT DANA: Srdelice u sezamu na mariniranoj tikvici

Priprema

  1. Očistite srdele tako da im odstranite glavu, kosti i iznutrice kako biste dobili čisti filet. Ako ostavite iznutrice, jelo će biti gorko.
  2. Očišćene filete zamotajte u rolice i pričvrstite čačkalicom kako se ne bi otvarali.
  3. Na plitki tanjur ili prikladnu zdjelicu istresite sjemenke sezama. “Zapakirane” filete uvaljajte ravnomjerno u sezam.
  4. Na tavici zagrijte malo maslinova ulja. Pazite da ne bude prevruće.
  5. Rolice kratko pržite sa svih strana. Pripazite da ih ne prepečete i da sezam Tikvice naribajte na krupnom ribežu. Marinirajte ih s malo maslinova ulja, cvijetom ninske soli i sokom limuna.
  6. Servirajte pržene rolice na posteljici od mariniranih tikvica.

  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 23.05.2013 14:33

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.