GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Tiramisu s vinom i kruškama!

Fini talijanski klasik u novom ruhu s vinom i kruškama

RECEPT DANA: Tiramisu s vinom i kruškama!
Treba vam:
145 g mascarponea
350 ml vrhnja za šlag
2 žumanjka
žličica arome vanilije
75 g šećera
75 ml skuhane jake kave
50 ml desertnog vina ili prošeka
10 piškota
kakao u prahu
2 veće kruške
žlica šećera u prahu
1/2 žličice cimeta
1/4 žličice đumbira
1/4 žličice kardamoma
200 ml slatkog bijelog vina

Priprema:
  1. Vrhnje istucite u šlag pa izmiksajte s mascarponeom. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i aromom vanilije pa mutite pjenjačom na pari dok smjesa ne postane blijeda (oko 10 minuta).
  2. Pustite da se malo ohlade pa ih pomiješajte sa smjesom mascarponea i tučenog vrhnja. Skuhanu jaku kavu pomiješajte s vinom. U to umačite piškote (svaku prije toga prepolovite) i slažite po dvije polovice u svaku čašu.
  3. Kruške narežite na ploške i u lončiću debljeg dna pomiješajte s vinom, šećerom u prahu i začinima. Kuhajte dok ne omekšaju i dok se tekužina ne reducira u sirup.
  4. Kriške krušaka složite na piškote. Prelijte sirupom.
  5. Pustite da se malo prohladi pa na to stavite kremu. Na kraju posipajte kakaom.
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 12.10.2013 10:02
  • Posljednja izmjena: 12.10.2013 09:59
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.