Sastojci: 400 g penna
2 grančice ružmarina
glavica luka
5 kriški slanine
2 režnja češnjaka
Kiselo vrhnja
300 g bundeve narezane na kockice
maslac
ribani parmezan
sol, papar, maslinovo ulje
Priprema: Popržite trakice slanine dok ne postanu hrskave. Potom ih ocijedite na papirnatim ručnicima.
Dinstajte luk na jednoj do dvije žlice maslinova ulja dok ne postane staklast. Dodajte ružmarin, popaprite i posolite, a zatim ubacite i zdrobljene režnjeve češnjaka.
Tjesteninu skuhajte u puno slane vode, prema uputama s pakiranja. Ocijedite, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
Bundevu očistite i narežite na kockice. Skuhajte je u malo posoljene vode pa stavite u blender. Dodajte malo maslaca, soli, papar i malo mlijeka pa sve smiskajte.
Zatim pire od bundeve i kiselo vrhnje dodajte u luk, sve dobro promiješajte i držite još kratko na laganijoj vatri dok se ne izjednači toplina.
Bundevi dodajte tjesteninu i malo vode koje je ostalo od kuhanja tjestenine (tako da dobijete umak) i maknite sve s vatre. Trakice slanine servirajte na vrh i dodajte ribani parmezan prema želji.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.