MLJAC

RECEPT DANA: Torta mousse od kakaa

Za ovu tortu ne trebate ništa peći, već samo miješati, miksati i slagati.

RECEPT DANA: Torta mousse od  kakaa
Sastojci: Za podlogu: 2 šalice orašastih plodova po želji (bademi, orasi, indijski orasi, makadamija), 3 žlice kakaa u prahu, 3 žlice kokosovog maslaca otopljenog, 3-4 žlice meda. Za kremu: 2 zrela avokada, 2 šalice indijskih oraščića, 5 žlica kakaa, ½ šalice meda, ½ šalice kokosovog maslaca otopljenog, 1 šalica bademovog mlijeka, malo vanilije burbon, 2 šalice jagoda opranih i izrezanih na polovice.

Priprema: U multipraktiku najprije usitniti suhe sastojke zatim dodati mokre i mijesati dok se ne poveze. Smjesu utisnuti u dno kalupa za torte i poravnati. Sve sastojke osim jagoda miksajte u vitamixu dok ne dobijete glatku kremu. Nekoliko žlica kreme razmažite po podlozi pa na nju složite pločice jagoda. Izlijte ostatak kreme u kalup pa cijelu tortu rashladite preko noći u hladnjaku ili par sati u zamrzivaču.
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 18.09.2013 08:42
  • Posljednja izmjena: 18.09.2013 08:43
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.