Mljac

RECEPT DANA: Zaljubljeni kolač od sira

Ako ste doboljno vješti, možete od glazure napraviti srca.

RECEPT DANA: Zaljubljeni kolač od sira
Sastojci:

Kora

90 g otopljenog maslaca
140 g mljevenih keksa
1 žlica šećera

Punjenje

900g krem sira (Philadelphia)
250g šećera
3 žlice brašna
1 vanilin šećer
naribana korica 1 limuna
sok od 1 limuna
3 velika jaja, plus 1 žumanjak
284ml kiselog vrhnja

Glazura

1/2 šalice džema od jagoda
1šalica šećera u prahu
4 žlice mlijeka

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.

Za punjenje, povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Sir miksajte oko 2 minute ili dok ne postane kremast. Postupno dodajte šećer, zatim brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte.
 
Nastavite miješati i dodajte vaniliju, koricu limuna i sok. Umutite jaja i žumance, jedno po jedno, i miješajte. Umiješajte kiselo vrhnje dok smjesa ne postane glatka.

Smjesu sipajte u lim za pečenje s korom. Pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 110°C i pecite 25 minuta. Ako lagano zatresete kalup smjesa za punjenje se također mora zatresti. Isključite pećnicu i otvorite. Neka se kolač hladi u pećnici 2 sata.

Promiješajte šećer u prahu i mlijeko. Kada dobijete gustu bijelu glazuru umiješajte džem i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.