Gastronomija

RECEPT NADE MARAVIĆ: Crni orzo sa sipom

Nada Marović je i ovaj put pripremila za vas iznimno ukusno jelo, idealno za ručak, a posebno nedjeljni, crni orzo sa sipom.

RECEPT NADE MARAVIĆ: Crni orzo sa sipom
Sastojci:
- tri do četiri glavice luka (srednje veličine)
- 0,5 kg orza (ječam)
- 1 kg sipe
- crnilo
- tri do četiri režnja česna
- 2 dcl bijelog vina
- 1 dcl vinskog octa
- maslinovo ulje
- začini

Priprema:
Ostaviti u vodi orzo dva sata da se kiša. Promijeniti vodu nekoliko puta (dva do tri) kako bi se uklonio višak škroba i kako bi orzo nabubrio. Očistimo sipu i odvojimo vrećicu s crnilom, operemo i isječemo na kockice.
Na maslinovom ulju popržimo sitno sjeckani luk, dodamo sipu, malo prodinstamo, dodamo začine, česan i sitno isjeckan petrusin te podlijemo s malo vode. Nakon pola sata kada sipa omekša dolijemo vino, ocat i crnilo od sipe.
Kuhamo oko pet minuta na laganoj vatri te dodamo orzo. Prema potrebi dodati vode i kuhati oko 15 minuta.
Dodati još malo soli i papra.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Slavica Gavranić/PortalOko.hr
  • Objavljen: 23.03.2015 14:10
  • Posljednja izmjena: 23.03.2015 13:55
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.