GASTRO KUTAK

RECEPT ZA ZNALCE: Snježne grudi

U predbožićno doba često nakon pečenja kolača ostane i dosta bjelanjaka. Ovo je recept za vrlo ukusne kolačiće kojima je osnova snijeg od bjelanjaka. Izuzetno su laki za pripremiti, lijepog su izgleda te zanimljivog i osvježavajućeg okusa.

RECEPT ZA ZNALCE: Snježne grudi

 Nisu tipične puslice i nikako nisu suhi poput puslica. Sličan sam recept dobila od muževe bake i malo ga prilagodila mojem ukusu. U originalu se koriste i male okrugle oblatne na koje se potom stavi snježna masa ali one doista nisu potrebne.

Potrebno je:

3 bjelanjka
Prstohvat soli
100 g šećera
200 g kokosovog brašna (naribani suhi kokos)
Naribana korica i sok jednog bio limuna (organski uzgojenog)

50 g Crne čokolade

snjezne grudi1

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 160°C. Istući bjelanjke u kuhinjskom stroju ili mikserom u čvrsti snijeg.

2. Polako uz miješanje dodavati šećer i potom lagano preklopiti (drvenom kuhačom) kokos i koricu limuna. Na kraju dodati i limunov sok.

3. Na lim za pečenje staviti masni papir za kolače te ga lagano navlažiti vodom kako bi se makroni kasnije lakše mogli odljepiti. Snježnu masu s dvije žličice stavljati na papir. Peći 15-20 minuta dok ne počnu poprimati zlatnu boju. Izvaditi iz pećnice i zajedno s papirom staviti na rešetku da se dobro ohlade.

4. Čokoladu rastopiti na pari. Voda ne smije prejako vriti u posudi koja se nalazi ispod one u kojoj rastapate čokoladu. Jer ako je vrijenje prejako, čokolada bi se mogla zapeći kao kad ju otapate u posudi na štednjaku. Na svaki makron dodati po malo veću kap čokolade i – grudi od snijega su gotove!

  • Autor: she.hr
  • Foto: She.hr
  • Objavljen: 21.12.2013 16:35
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.