Gastronomija

RESTORAN 'MIMOZA' PREPORUČUJE: Polpete od hobotnice!

Sastojci (za 4 osobe):

RESTORAN 'MIMOZA' PREPORUČUJE: Polpete od hobotnice!
•Hobotnica (oko 1 kg)
•10 dg pancete
•2 jaja
•5,6 režnjeva češnjaka
•petrusin (1 žlica)
•ružmarin (1/2 žličice)
•sol, papar
•sredina kruha 30 dg
•krušne mrvice
•ulje za prženje
Priprema;
Očistimo hobotnicu, skuhamo i ponovo očistimo (skinemo kožu dok je još vruća) da dobijemo bijelo meso.  Hobotnicu tada izrežemo na veće komade pa je zajedno sa češnjakom, sjeckanim petrusinom i sjeckanom pancetom sameljemo u mašini za mljevenje mesa ili možemo sitno iskosati nožem. Dobivenu smjesu pomiješamo s prethodno namočenim i ocijeđenim kruhom, jajima, iglicama ružmarina, posolimo i popaprimo po ukusu. Oblikujemo polpete, uvaljamo u mrvice i pržimo na ulju dok ne dobiju lijepu rumenu boju. Ocijedimo ih iz viška masnoće na kuhinjskom papiru i poslužimo s prilogom po želji, npr. krumpir salata, blitva, lešo patate
Želimo vam dobar tek!
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: .
  • Objavljen: 10.03.2015 16:06

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.