Recept

RESTORAN MIMOZA: Sabljarka na dva savršena načina!

Sabljarka je riba koju je jako teško uloviti. Njeno meso je tako dobro da se topi u ustima.

RESTORAN MIMOZA: Sabljarka na  dva savršena načina!
U restoranu Mimoza traju dani sabljarke što Dubrovčanima omogućava uživanje u specijalitetima.

Portal Oko vam donosi dva izvrsna recepta kuharice Nade Maravić.

Sabljarka na  žaru


Promiješati maslinovo ulje, sol, papar u zrnu, 1-2 grančice svježeg ružmarina i malo bijelog vina. Staviti odreske sabljarke u zdjelu s navedenim umakom, pokriti prozirnom folijom da odstoji jedan do dva sata. Zatim na zagrijanom roštolju peći 5 do 7 minuta. Kada je sabljarka gotova preliti je s maslinovim uljem.

Po želji je možete posuti sjeckanim češnjakom i petrusinom.  Poslužiti uz kuhanu blitku i krumpir.

Sabljarka sa salsom

Sastojci: odrezak sabljarke, salsa, maslinovo ulje, 8 komada slanih inćuna, dva češnja češnjaka, 4 žlice bijelog vina, papar, sol, 4-5 oguljenih pomadora, žica kapara.

Odrezak sabljarke posušiti papirnatim ručnikom, posloti, popaprtiti i prepeći s obje strane na tavi. Isjeckati slane inćune i česan te kratko popržiti na maslinovom ulju. Dodati sjeckane pomadore, kapare, petrusin, vino i kuhati kratko.

Probati i po potrebi dodati malo soli i papra. Ribu servirati posoženu na umaku i politi maslinovim uljem. Kao prilog poslužiti kuhani krumpir ili rižu.
 
sabljarka mimoza restoran mimoza
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: restoran mimoza
  • Objavljen: 04.08.2015 17:56
  • Posljednja izmjena: 04.08.2015 17:57
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.