U restoranu Mimoza traju dani sabljarke što Dubrovčanima omogućava uživanje u specijalitetima.
Portal Oko vam donosi dva izvrsna recepta kuharice Nade Maravić.
Sabljarka na žaruPromiješati maslinovo ulje, sol, papar u zrnu, 1-2 grančice svježeg ružmarina i malo bijelog vina. Staviti odreske sabljarke u zdjelu s navedenim umakom, pokriti prozirnom folijom da odstoji jedan do dva sata. Zatim na zagrijanom roštolju peći 5 do 7 minuta. Kada je sabljarka gotova preliti je s maslinovim uljem.
Po želji je možete posuti sjeckanim češnjakom i petrusinom. Poslužiti uz kuhanu blitku i krumpir.
Sabljarka sa salsomSastojci: odrezak sabljarke, salsa, maslinovo ulje, 8 komada slanih inćuna, dva češnja češnjaka, 4 žlice bijelog vina, papar, sol, 4-5 oguljenih pomadora, žica kapara.
Odrezak sabljarke posušiti papirnatim ručnikom, posloti, popaprtiti i prepeći s obje strane na tavi. Isjeckati slane inćune i česan te kratko popržiti na maslinovom ulju. Dodati sjeckane pomadore, kapare, petrusin, vino i kuhati kratko.
Probati i po potrebi dodati malo soli i papra. Ribu servirati posoženu na umaku i politi maslinovim uljem. Kao prilog poslužiti kuhani krumpir ili rižu.
