Ručnici nekada nakon pranja budu grubi, a nekada i ne miriše. Ovo se događa zbog raznih malih pogrešaka do kojih dolazi kod pranja ili spremanja ručnika. Postoji nekoliko načina da se izbjegne ovaj problem.
Prvo je najvažnije ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris. Preporučuje se prati ih na temperaturi od 60 stupnjeva, a ako i nakon toga ne miriše, probajte ih nekada oprati i na 90 stupnjeva. Ako ova metoda ne pomaže, postoji trik koji uključuje dva dobro poznata sastojka. Alkoholni ocat i sodu bikarbonu. Soda će neutralizirati sve neugodne mirise, a ocat će otopiti svu prljavštinu i bakterije. Mogu se koristiti svaki posebno ili se kombinirati zajedno u pranju, piše
Večernji.
Dovoljno je pola šalice octa koji se ulije izravno u bubanj perilice za rublje u ciklusu ispiranja. Ocat će omekšati tkaninu, ukloniti mrlje, bakterije i plijesan.
S druge strane, soda bikarbona se dodaje u istom omjeru i to u ciklusu pranja, a ona će osim neugodnih mirisa ukloniti i mrlje od hrane, ulja kao i uspostaviti dobar pH vode, ali i očistiti perilicu.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.