BISKVIT-5 žlica maslaca
-200 g punozrnatog keksa (može i petit beurre)
KREMA- 400 g krem sira za mazanje
- 2 jaja
- 140 g šećera
- ½ vrećice vanilin šećera
- 450 ml kiselog vrhnja
PRELJEV- 4 žlice vode
- 50 g šećera
- 250 g borovnica
- Maslac kratko otopite na laganoj vatri uz neprestano miješanje pa mu dodajte mljevene punozrnate kekse.
- Dno kalupa za torte promjera oko 20 cm obložite pek papirom i premažite s malo ulja, u njega stavite smjesu sa mljevenim keksima i poravnajte.
- Krem sir, jaja, 100 g šećera i ¼ vanilin šećera miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte kremu preko keksa.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 20 minuta.
- Izvadite kolač iz pećnice, ali pećnicu ne gasite.
- Kiselo vrhnje i ostatak šećera (40g) pomiješajte pa prelijte preko kolača.
- Kolač vratite ponovno u pećnicu i pecite još oko 10 minuta.
- Ostavite cheesecake u frižideru da se dobro ohladi, najmanje 3 sata.
- Preljev pripremite tako što ćete šećer pomiješati sa 2 žlice vode lončiću i prokuhati na laganoj vatri kako bi se šećer rastopio. Čim se šećer rastopi, dodajte mu borovnice i poklopite. Kuhajte dok borovnice fino ne omekšaju.
- Gustin prvo miješanjem rastopite sa 2 žlice vode, a onda ga dodajte u smjesu sa borovnicama, promiješajte pa maknite sa vatre.
- Ohlađeni cheesecake zalijte sosom prije serviranja.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.