Potrebni sastojci:brašno: 120 g
maslac: 75 g
šećer: 45 g
vanilin šećer: 2 vrećice
žumanjak: 2
kakao u prahu: 1 1/2 žlica
čokolada za kuhanje s 70 posto kakaa: 230 g
čokoladni bomboni punjeni karamelom: 230 g
jaja: 5
šećer: 70 g
slatko vrhnje: 4,5 dl
šećer: 8 žlica
slatko vrhnje: 100 g
čokoladni bomboni punjeni karamelom: 80 g
slatko vrhnje: 6 - 8 žlica
čokoladni bomboni punjeni karamelom: 50 g
PripremaZa tijesto: Izmiješati brašno, maslac, šećer, vanilin šećer, kakao i žumanjke mikserom za tijesto. Zatim staviti na radnu plohu i glatko umijesiti. Ostaviti u hladnjaku oko 30 minuta da miruje. Pećnicu zagrijati na 175 °C. Kalup za tortu (24 cm) namazati maslacem. Tijesto staviti u kalup te razviti malim valjkom ili čašom. Izbosti ga vilicom te staviti peći u zagrijanu pećnicu 12 – 15 minuta. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi.
Za kremu: Narezati čokoladu, omekšati na pari i ostaviti da se ohladi. Narezati bombone
na veće komade. Slatko vrhnje čvrsto izmiješati mikserom. Jaja i šećer kremasto izraditi. Dodati tekuću, ohlađenu čokoladu i umiješati metlicom za snijeg. Također umiješati metlicom za snijeg čvrsto izrađeno vrhnje i to postepeno, u dva – tri puta. Na kraju lagano umiješati narezane bombone. Kremu isipati u kalup (na biskvit), prekriti folijom za očuvanje svježine i staviti u zamrzivač. Najbolje preko noći!
Za karamel preljev: Karamelizirati osam žlica šećera. Dodati vrhnje i kuhati na laganoj vatri, sve dok se karamel ne otopi. Po potrebi dodati još malo vrhnja.
Za čokoladni preljev: Narezati bombone, dodati vrhnje i otopiti na pari ili u mikrovalnoj. Po potrebi dodati još malo vrhnja. Prije serviranja izvaditi tortu iz zamrzivača (15 – 30 minuta) da omekša. Narezati i svaki komad preliti preljevom od karamela i čokolade. Posuti nasjeckanim bombonima. Ostatak torte staviti u zamrzivač.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.