RECEPT DANA

Savršena za ljetne dane:Cezar salata

Najpoznatija salata od piletine je definitivno Cezar salata koja je prvi put pripremljena davne 1924. godine. Cezar salatu osmislio meksički kuhar talijanskog porijekla u svom restoranu direktno za stolom gosta. I tako je Cezar salata od davne 1924. pa sve do danas uveselila mnoge trpeze.

Savršena za ljetne dane:Cezar salata
Sastojci:
1 glavica kristal salate
200 gr pilećih prsa (s roštilja ili tave)
100 gr dimljene slanine
3 češnja češnjaka (sitno narezati)
sok od 1 limuna
maslinovo ulje
sol
papar
5 žlica majoneze
2 kriške tosta
svježi parmezan
Priprema:

Slaninu sitno narezati i popržiti nekoliko minuta na tavi bez dodavanja masnoće. Potom slaninu izvaditi i staviti na kuhinjski papir da upije masnoću. Na istoj tavi popržiti tost koji ste prethodno narezali na sitne kocke i pomiješali sa češnjakom. Na roštilj tavi ispeći pileće meso koje ste prethodno narezali na trakice. Maslinovo ulje pomiješati sa sokom od limuna, dodati sol i papar i prelite preko kristal salate koju ste prethodno dobro oprali i narezali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomiješati i na kraju posuti sa parmezanom.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Agencija
  • Objavljen: 21.07.2014 10:48
  • Posljednja izmjena: 21.07.2014 10:49

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.