Mille Crêpes

Savršenstvo u nekoliko koraka: Recept za tortu od palačinaka

Mille Crêpes je francuska torta koja se sastoji od mnogo slojeva palačinki i kreme.

Savršenstvo u nekoliko koraka: Recept za tortu od  palačinaka
U ovom slučaju pripremljena je u kombinaciji s Linoladom koja je većinom neizostavni namaz kod pripreme palačinki. Uz tortu odlično ide osvježavajući umak od malina koji možete pripremiti i sa svježim i smrznutim malinama. Ako ste vješti u pečenju palačinki, začas ćete složiti ovu ukusnu slasticu.

Sastojci:

Za palačinke:

400 g brašna
4 jaja
malo soli
6,5 dl mineralne vode
5,5 dl mlijeka
1 vanilin šećer
limunova korica

Za kremu:

4 dl vrhnja za šlag
1 kremfix
50 g šećera u prahu
300 g krem sira
200 g Lino lade milk

Za umak:

350 g malina
50 g šećera
sok polovice limuna
maline za ukrašavanje

Priprema:
Električnim mikserom zamutimo smjesu za palačinke pazeći pritom da smjesa bude jednolična. Palačinke pečemo na malo maslaca. Pustimo da se potpuno rashlade.

Izradimo šlag te mu pri kraju dodamo kremfix i pola šećera da bude čvršći. U odvojenoj posudi električnim mikserom izradimo krem sir, drugu polovicu šećera i Linoladu. U tako pripremljenu smjesu umiješamo šlag.

Slažemo redom palačinke i tanak sloj kreme dok nam ne nestane sastojaka pazeći da sačuvamo dio kreme za gornji premaz. U ovoj fazi tortu završimo s palačinkom. Tortu je potrebno ostaviti u hladnjaku preko noći (ili 10-ak sati) da se stisne. Ukoliko želite da slojevi budu ravnomjerno raspoređeni stavite na nju ravnu plohu i nekakav uteg.

Nakon što je torta odležala u posudu stavite maline, šećer i limunov sok. Zakuhajte tek dok se maline ne raspadnu te protisnite kroz fino sito. Ukrasite tortu sa sačuvanom kremom, malinama i servirajte uz umak.


  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 25.04.2015 14:58
  • Posljednja izmjena: 25.04.2015 14:51

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.