Srećom, priroda se pobrinula da to budu namirnice koje ćete, baš zbog smrzavanja, moći koristiti kad god poželite. Neovisno o sezoni.
Dokazano je zdravije smrznuto:Bobičasto voće, pogotovo malineTo voće odmah nakon branja počinje gubiti vrijedne antioksidanse. Zato se takvo voće smrzava ubrzo nakon i svakako je vrjednije od onog koje danima stoji na policama.
GrašakIz istog razloga kao i voće, smrzavanje odmah zamrzne i vrijedne nutrijente.
Morski plodovi - ali samo oni bez aditivaUvijek provjerite sadrže li smrznuti plodovi mora natrij, šećer i druge konzervanse jer su ti zdraviji, a znate da su zamrznuti, kad su bili najsvježiji. Osim ako imate vezu kod ribara. To je ipak najzdravija metoda.
ŠpinatKupujete li svježi špinat, svakako se potrudite odmah ga pojesti, ali znajte da je već izgubio dio važnih tvari, dok je stigao do vas. Zato jedino smrznuti špinat može nositi titulu superhrane.
BrokulaIako djeluje čvrsto, brokula već nakon 24 sata stajanja počinje gubiti dosta svojih vitamina pa je, kao i špinat, najbolja kad je smrznuta.
MrkvaOmiljena zbog velike količine beta karotena, no kad mrkva stoji duže od nekoliko dana, gubi veliku količinu tog vrijednog sastojka. Radije je stoga smrznite, piše
Index.