Probajte nove trikove

SIGURNO ĆE VAM KORISTITI Profesionalni kuhari preporučuju 'Ovo su zlatna pravila'

Neovisno o tome jeste li profesionalni kuhar ili se tek upoznajete s osnovama kuhanja, ovih nekoliko zlatnih pravila sigurno će vam koristiti.

SIGURNO ĆE VAM KORISTITI Profesionalni kuhari preporučuju 'Ovo su zlatna pravila'

Organizirajte svoj prostor

Vjerojatno najvažnije pravilo kojeg se pridržavaju svi profesionalni kuhari kaže da sve u kuhinji mora biti na svom mjestu, pišu finirecepti.net.hr.

Nemojte započinjati kuhanje dok svi sastojci nisu pripremljeni, a kuhinjski pribor spreman i nadohvat ruke.

Slušajte svoje tijelo

Hrana ne zadovoljava samo vašu glad, već i vaše tijelo. Kada isprobavate nove kombinacije tijekom kuhanja vaše tijelo trebali bi reći “Odlično!”, a vaš jezik trebao bi dodati “Zašto ne?!”.

Kuhajte s namjerom

Dok kuhate, pokušajte biti svjesni onoga što radite. Na neki način, radi se o vrlo intimnom procesu – nekome dajete nešto što će oni unijeti u svoje tijelo, stoga je jako važno da vaše jelo pripremite s namjerom i poštovanjem.

Nemojte samo grijati sir

Kada pripremate jelo sa sirom, nemojte ga samo zagrijati. Za najbolji okus potpuno ga otopite!

 

Nemojte žuriti

Zlatno pravilo kaže: “Za dobru hranu treba vremena!”. Vrijeme je jedan od najvažnijih kuhinjskih alata koje imate na raspolaganju, stoga je jako važno razumjeti njegovu važnost. U današnjem užurbanom svijetu često zaboravljamo na njegovu vrijednost, no kad god možete pokušajte se sjetiti čarolije koje vrijeme radi za našu hranu.

Riskirajte

Recepti su odličan alat za traženje inspiracije i početak kuhanja, ali nemojte se bojati eksperimentiranja. Svatko ima drugačiji ukus, stoga naučite što koji sastojci mogu napraviti za vas (npr. kako dobiti sladak, a kako slan okus), a zatim se zabavite i sami pišite svoje recepte!

Koristite svježe sastojke

Kvaliteta sastojaka vjerojatno je najvažnija komponenta kuhanja, stoga zlatno pravilo glasi da uvijek koristite najbolje i najsvježije sastojke koje imate na raspolaganju.

Imajte poštovanja

Imajte poštovanja prema namirnicama koje koristite. Negdje postoji farmer koji je uzgojio tu pšenicu i brinuo se da dobije dovoljno vode. Također, postojala je i životinja o kojoj se netko brinuo, a dala je svoj život kako bi mi mogli pripremati obroke koje volimo. Cijenite hranu koja vam je na raspolaganju.

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ellie Leoni
  • Objavljen: 27.12.2018 11:20
  • Posljednja izmjena: 27.12.2018 11:17
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.