RECEPT DANA

Složenac od bakalara s komoračem

Savršen ručak za vikend...

Složenac od bakalara s komoračem
Sastojci:
1 gomoljasti, okrugli dio komorača
350 g krumpira
3 režnja češnjaka, usitniti
½ žličice soli
Prstohvat papra
3 žlice maslinovog ulja
600 g očišćenih fileta bakalara
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijati na 200˚C.
  2. Komorač poprečno prepoloviti pa naribati na tanke kriške pomoću ribeža. Krumpir oguliti te također poprečno prepoloviti i narezati na tanke kriške pomoću ribeža ili oštrog noža.
  3. Narezani komorač i krumpir posložiti u široku posudu za pečenje, pomiješati sa češnjakom, soli, paprom i 2 žlice maslinovog ulja. Pokriti sa folijom i peći u sredini pećnice 25-30 minuta dok povrće omekša.
  4. Filete bakalara začiniti sa soli i paprom te postaviti na povrće, pošpricati sa preostalim maslinovim uljem i peći nepokriveno dok se riba ispeče, oko 15-20 minuta.

  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 23.06.2013 12:41
  • Posljednja izmjena: 23.06.2013 12:36
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.