Od 20. do 24. prosinca

STIGLI NAM DANI BAKALARA: Evo gdje sve možete uživati u bakalaru pripremljenom baš kako ga vi volite

Volite bakalar, a ne spravlja Vam se? Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s dubrovačkim ugostiteljima i restoranima koji su otvoreni – Gusta me, Klarisa, Pupo, Mimoza, Ragusa 2 i Moskar pripremaju posebne menije s jelima od bakalara po vrlo pristupačnim cijenama pa ćete u rasponu cijena menija od 50 do 75 kuna (jedno jelo od bakalara uz čašu vina) moći uživati u bakalaru na bijelo ili crveno.

STIGLI NAM DANI BAKALARA: Evo gdje sve možete uživati u bakalaru pripremljenom baš kako ga vi volite

Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara. 

Ove godine u dubrovačkim restoranima, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 20. – 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije, travarice kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Bakalar .
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: TZ Dubrovnik
  • Objavljen: 18.12.2013 10:15
  • Posljednja izmjena: 18.12.2013 10:05
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.