Istraživanje

Što jesti a što izbjegavati prema Gersonovoj terapiji

Prema svjedočenjima mnogih, Gersonova terapija pokazala se učinkovitom u liječenju niza teških oboljenja, čak i karcinoma. Temelji se na istraživanjima njemačkog liječnika dr. Maxa Gersona koja je on započeo da bi riješio vlastite zdravstvene tegobe.

Što jesti a što izbjegavati prema Gersonovoj terapiji
Gersonov način prehrane prilično je restriktivan. Sve namirnice podijeljene su u tri skupine – poželjne, povremeno dopuštene i zabranjene. Nužno je izbjegavati sve vrste prerađenih namirnica, uključujući svu zamrznutu, konzerviranu i usoljenu hranu te alkohol, kavu i čajeve kao i orašaste plodove, prenosi sensa.

Poželjne namirnice   
Mrkva, cvjetača, rajčica, kupus, rotkvica, brokula, sve vrste zelene salate, paprika (ne ljuta), blitva, endivija, cikorija, kelj, cikla, patlidžan, mahune, celer, peršin, naranča, limun, jabuka, kruška, breskva, šljiva, trešnja

Povremeno dopuštene namirnice
Krumpir, raženi kruh, zobene pahuljice, banana, cjelovita riža, jogurt

Zabranjene namirnice
Sve vrste mesa i mesnih proizvoda, plodovi mora, jaje, riba, mlijeko i mliječni proizvodi osim jogurta, avokado, mahunarke, gljive, krastavac, klice, špinat, pšenični kruh i sve vrste peciva, soja i proizvodi od soje, bobičasto voće, ananas, kokos, začini (bosiljak, papar, crvena paprika i ostali začini s visokim sadržajem aromatičnih kiselina), slatkiši i čokolada, sva prerađena hrana, šećer, kava, čajevi, orašasti plodovi, soda bikarbona, sve vrste ulja osim lanenog, voda, sol, alkohol
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: blog.fooducate.com
  • Objavljen: 17.12.2015 12:18
  • Posljednja izmjena: 17.12.2015 12:16

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.