Gastronomske manifestacije

'Što su kuhale naše none' u dubrovačkim restoranima!

Tijekom studenog nastavljaju se gastronomske manifestacije koje organizira Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s dubrovačkim restoranima. Svakog vikenda u studenom u sedam dubrovačkih restorana moći će se kušati tipična jela naših nona, od kojih su neka gotovo zaboravljena.

'Što su kuhale naše none' u dubrovačkim restoranima!
Subotom i nedjeljom u restoranima  Posat, Gusta me, Mimoza, Klarisa, Ragusa2, Rozario i Pupo priređuju se  posebni jelovnici.

Podsjetite se starinskih okusa i mirisa , tipičnih dubrovačkih jela pripravljenih od originalnih sastojaka, a sve uz vrlo pristupačne cijene. Tako će naši kuhari pripremati falsu juhu, šporke makarule, pašticadu, brodete, popare, tortu od rogača, Dubrovačku tortu, nzaobilaznu rozatu, a bit će priganih i slanih sarđela uz kupus i salatu od patata.

Neka nedjeljni objed u studenom bude posvećen kuharskom umijeću naših dragih nona.

 Za blagdanski mjesec prosinac najavljujemo Dane bakalara od 20. – 24. prosinca kao uvod u proslavu Božića i Nove godine u Dubrovniku.


  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: TZ Dubrovnik
  • Objavljen: 30.10.2013 10:38
  • Posljednja izmjena: 30.10.2013 10:39

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.