Postojaniji ruž na usnama
Nakon što ste nanijeli ruž na usne stavite malo šećera. Ostavite da malo odstoji, a potom ga poližite, a ruž će dulje ostati postojan i nećete ga morati tako često popravljati.
Domaći piling za tijelo
Šećer je odličan dodatak za piling. Pomiješajte ga s maslinovim, suncokredovim, bademovim ili uljem jojobe. U smjesu možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja radi ljepšeg mirisa. Nježno utrljajte na kožu, a potom isperite.
Njeguje cvijeće
Želite da vam cvijeće u vazi duže traje? Tri žlice šećera pomiješajte s dvije žlice bijelog octa i malo tople vode. Šećer će hraniti stabljike, a ocat spiječiti stvaranje bakterija.
Borba protiv crva u vrtu
Imate nametnike? Ako biljke u vrtu imaju ružne čvoriće blizu korijenja, možda su ih napali mikroskopski paraziti. Na 20-ak metara kvadratnih vrta pospite oko 2,25 kilograma šećera. Šećer će nahraniti mikroorganizme, povećati udio organske tvari u tlu i napraviti ga neprijateljskim okružjem za nametnike.
Zamka za ose
Napravite sirup tako što ćete skuhati šećer u vodi. Napunite staklenku i ostavite je vani. Bit će izvrstan mamac za ose.
Riješite se žohara
Pomiješajte šećer s jednakim udjelom praška za pecivo te pospite po problematičnim mjestima. Šećer će privući kukce, a prašak za pecivo će ih uništiti. Često mijenjajte prah.
Očistite mlince
Mlinci za kavu i začine mogu na sebi prikupiti masnoće, ali šećer ih može očistiti te ukloniti snažan okus koji sadrže. Uspite četvrtinu šalice šećera u mlinac i uključite ga na dvije do tri minute. Istresite i očistite spužvicom.
Održavajte kolače svježima
Spremite li kolače ili tortu u hermetički zatvorenu posudu dulje će ostati svježi ukoliko pored njih stavite i nekoliko kockica šećera.
Riješite se mrlja od trave
Napravite smjesu od tople vode i šećera i nanesite je na mjesta na odjeći koja ste zaflekali travom. Ostavite sat vremena ili dulje (ovisno o tvrdokornosti mrlje), a potom operite kao i obično.
Spriječite plijesan na siru
Pohranite li uza sir i kockice šećera one će spriječiti kvarenje i pojavljivanje plijesni.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.