Zdravlje na prvom mjestu

Što više jedite trešnje - blagodati su brojne!

Slatke crvene bobice predstavljaju omiljeno voće kojem se veselimo s višim temperaturama. Dobre vijesti su da su domaće trešnje stigle na naše tržnice - uživajte u njima bez imalo grižnje savjesti jer predstavljaju pravu superhranu!

Što više jedite trešnje - blagodati su brojne!
Neodoljive trešnje sadrže vitamine A, B i C, bioflavonoide, elagičnu kiselinu, antocijanin i melatonin – sastojke koji pomažu u borbi protiv raka, u prevenciji srčanih bolesti, ublažavaju bolove uzrokovane artritisom, glavobolju te simptome povezane s fibromijalgijom. Svježe trešnje su dobre za otklanjanje fizičke i umne iscrpljenosti, stoga ih ponesite u ured i grickajte kao međuobrok.

Ovom su popisu zdravstvenih dobrobiti trešanja stručnjaci Sveučilišta u Bostonu dodali i sposobnost smanjena rizika od gihta. Njihov je tim godinu dana pratio preko 630 pacijenata s gihtom, a svi su temeljito ispitani o simptomima bolesti, lijekovima koje uzimaju, faktorima rizika te konzumaciji trešanja ili ekstrakta trešnje. Stručnjaci su ustanovili kako se rizik od napadaja smanjio za 75 posto kada su ispitanici jeli trešnje i istovremeno uzimali lijek koji smanjuje količinu mokraćne kiseline.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 30.05.2015 15:00
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.