VOĆNI SAVJET

STOP SMEĐIM MRLJAMA: Na ovaj će način vaše banane ostati svježe danima

Ako ste se pitali kako održati banane svježima, postoji nekoliko malih trikova koji će garantirano usporiti njihovo prebrzo dozrijevanje.

STOP SMEĐIM MRLJAMA: Na ovaj će način vaše banane  ostati svježe danima
Banane, kao i mnogo drugo voće, otpuštaju etilen, plin koji ubrzava njihovo dozrijevanje i uzrokuje smeđe mrlje. Kako biste spriječili taj proces, peteljke banana umotajte u plastičnu foliju kako biste spriječili širenje etilena. Za najbolji učinak banane prvo razdvojite i zamotajte ih svaku zasebno.

Evo još nekoliko savjeta za spremanje banana.

1. Možete im odrezati peteljke te odrezanu stranu umočiti u neku kiselinu, primjerice ocat ili limunov sok.

2. Banane držite odvojeno od ostalog voća jer etilen koji otpuštaju utječe i na drugo voće.

3. Banane čuvajte na sobnoj temperaturi, a ako želite zaustaviti njihovo zrenje, pohranite ih u hladnjak. Čak i ako su već zrele i kora je potamnila, sam plod trebao bi ostati ukusan.

4. Želite li ubrzati zrenje banana, stavite ih u zatvorenu posudu s  jabukom ili nekim drugim voćem.

5. Banane je najbolje držati u košari s rupama kako bi im bio omogućen protok zraka.
  • Autor: net.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 29.06.2015 13:57
  • Posljednja izmjena: 29.06.2015 13:55
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.