Ona se nalazi u gotovo svakom našem obroku, ali dosta loše utječe na zdravlje. Kod većine ljudi negativno utječe na kožu, zglobove i razinu šećera u krvi.
Pšenica koju svakodnevno konzumiramo daleko je od prave pšenice. Kardiolog William Davis, jedan je od brojnih znanstvenika i liječnika koji pokušava druge educirati o istini koju krije današnja pšenica. Davis kaže kako razlozi zbog kojih ljudi odlučuju jesti žitarice, a to su vlakna i zdravlje srca, nisu dovoljni da pšenica postane sastavni dio prehrane.
'U pšenici nema ništa što se ne može naći u drugim namirnicama', kaže Davis.
KožaUgljikohidrati u pšenici obično se smatraju dobrima zbog svoje složenosti. Problem je što se ovi ugljikohidrati razbijaju u šećere što dovodi do povišene razine inzulina i aktiviranja žlijezda koje proizvode masnoće. Krajnji rezultat je masna koža i pojava akni.
ZgloboviPrema kardiologu Davisu, bolovi u zglobovima izazvani konzumacijom pšenice najčešće se javljaju u zglobovima prstiju i zapešća, a nije neuobičajena niti bol u leđima, kukovima i koljenima.
Šećer u krviPšenica, koja je puna ugljikohidrata, naposlijetku se pretvara u šećer. Osim toga, prepuna je amilopektina odnosno ugljikohidrata koji može povisiti razinu šećera u krvi više nego običan šećer, što može izazvati dijabetes.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.