Osnovni podaci
Broj porcija: 6
Trajanje pripreme: do 120 min
Vrsta jela: jela od mesa
Glavni sastojak: svinjetina, pivo, čili
Način pripreme: kuhanje, pirjanje
Slijed: glavno jelo
Sastojci
2 sušene ljute papričice
1800 g svinjetine bez kože i kostiju od plećke ili lopatice, narezati na komade od 5 cm
3 dl svijetlog piva
4 režnja češnjaka, usitniti
4 žličice morske soli
Priprema:
Papričice tostirati na suhoj tavi dok se ne napuhnu i potamne, oko 2 minute. Ostaviti da se ohlade a potom ih prepoloviti po dužini i očistiti od peteljke i sjemenki.
U veliku posudu staviti sve sastojke, dodati 2,5 dl vode i zagrijati do vrenja. Smanjiti jačinu vatre, poklopiti i kuhati uz povremeno miješanje dok meso omekša, 60-80 minuta.
Maknuti poklopac i pustiti da tekućina ispari a meso poprimi smeđu boju. Nastaviti pirjati na laganoj vatri uz često miješanje dok se svinjetina počne lagano odvajati i posmeđi, još 10-15 min.
Dodati još 2dl vode te sastrugati zapečene dijelove sa dna posude.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.