Gastro

Svinjetina pirjana u pivu

Dodatak piva jelu daruje izdašnost i aromu, a čili papričice taman onoliko ljutine koliko je potrebno.

Svinjetina pirjana u pivu
Osnovni podaci

Broj porcija: 6
Trajanje pripreme: do 120 min
Vrsta jela: jela od mesa
Glavni sastojak: svinjetina, pivo, čili
Način pripreme: kuhanje, pirjanje
Slijed: glavno jelo

Sastojci
2 sušene ljute papričice
1800 g svinjetine bez kože i kostiju od plećke ili lopatice, narezati na komade od 5 cm
3 dl svijetlog piva
4 režnja češnjaka, usitniti
4 žličice morske soli

Priprema:

Papričice tostirati na suhoj tavi dok se ne napuhnu i potamne, oko 2 minute. Ostaviti da se ohlade a potom ih prepoloviti po dužini i očistiti od peteljke i sjemenki.
U veliku posudu staviti sve sastojke, dodati 2,5 dl vode i zagrijati do vrenja. Smanjiti jačinu vatre, poklopiti i kuhati uz povremeno miješanje dok meso omekša, 60-80 minuta.
Maknuti poklopac i pustiti da tekućina ispari a meso poprimi smeđu boju. Nastaviti pirjati na laganoj vatri uz često miješanje dok se svinjetina počne lagano odvajati i posmeđi, još 10-15 min.
Dodati još 2dl vode te sastrugati zapečene dijelove sa dna posude.


  • Autor: Gastro.gr
  • Foto: Gastro.hr
  • Objavljen: 07.05.2013 09:53
  • Posljednja izmjena: 07.05.2013 09:52
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.