Ukusno i zdravo

Tjestenina punjena svježim sirom i špinatom

Vrijeme pripreme (min.): 45 min Broj kalorija: 400 cal Masnoće: 6 g Ugljikohidrati: 48 g Bjelančevine: 35 g

Tjestenina punjena svježim sirom i špinatom

Sastojci za 4 osobe

200 g listova lasagna
400 g svježeg kravljeg sira
225 g špinata
2 dl mlijeka
2 režnja češnjaka
400 g rajčice ili pelata iz konzerve
100 g mozarella sira
maslinovo ulje

Priprema jela

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite vatrostalnu posudu sa uljem.

2. Rasporedite na listove lasagne svježi sir i špinat. Namotajte listove i nakon toga ih prerežite na pola. Stavite ih u vatrostalnu posudu.

3. U posebnoj posudi pomiještajte mlijeko, češnjak i rajčice. Stavite na vatru tako da zavri. Držite na smanjenoj vatri 2-3 minute uz stalno miješanje. Po želji možete začiniti sa malo soli i papra.

4. Prelijte umak preko narolanih lasagna listova, posipajte sa mozarellom i stavite u zagrijanu pećnicu te pecite 30 minuta.


  • Autor: zena.hr
  • Foto: zena.hr
  • Objavljen: 30.03.2013 12:09
  • Posljednja izmjena: 30.03.2013 12:17

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.