Ovaj slatki recept za tortu koja se uopće ne mora peći osmislila je ljubiteljica slastica Jessica čiji blog What Jessica baked next posjećuju oni koji su željni dobrih deserata.
Za podlogu:400 g petit ili sličnih keksa
125 g maslaca, rastopljenog
Krema:300 ml vrhnja za šlag
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
500 g punomasnog sira, na sobnoj temperaturi
1/2 šalice šećera za glazuru, u prahu
5 kuglica Ferrero Rocher, narezati na komadiće
Glazura:4 žlice Nutelle
sjeckani lješnjaci
kuglice Ferrero Rocher za ukras
PripremaUsitnjene kekse ubacite u blender pa dobro izmiksajte. Zatim dodajte otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte i utisnite u okrugli kalup. Stavite u hladnjak dok radite ostalo. Vrhnje i vaniliju istucite u zdjeli, a zatim po malo dodajte sir i šećer u prahu. Na samom kraju ubacite komadiće čokolade te još jednom lagano promiješajte.
Sada dobivenu kremu žlicom raspodijelite po kalupu, stavite preko foliju i ostavite odstoji minimalno šest sati u hladnjaku. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
Nakon toga u tavi otopite Nutellu. Pustite je da se malo ohladi pa prelijte po torti. Dodajte sjeckane lješnjake i ukrasite s nekoliko kuglica Ferrero Rocher. Ostavite sat vremena u hladnjaku pa servirajte.
tportal
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.